Vakantie Dubai

Dubai

Over Dubai

Op het Arabische schiereiland aan de Perzische Golf liggen de Verenigde Arabische Emiraten die worden gevormd door de 7 Emiraten: Abu Dhabi, Dubai, Ras Al Khaimah, Sharjah, Ajman, Um Al Quwain en Fujeairah. Deze Emiraten grenzen in het oosten aan Oman, in het westen aan Saoedi-Arabië en in het noorden aan de Perzische Golf.

Het subtropische klimaat van Dubai is zeer aangenaam te noemen. Denk hierbij aan een gemiddelde temperatuur tussen de 20 en 25 graden in de wintermaanden. In de zomermaanden kan de dagtemperatuur wel oplopen tot boven de 40 graden. De prachtige kustlijn is hier zo´n 750 kilometer lang en is voorzien van parelwitte zandstranden en helder blauw zeewater.

De relatief korte reistijd, het aangename klimaat, de vele mooie bezienswaardigheden en de hotels van topklasse maken Dubai tot de ideale vakantiebestemming voor deze winter. Van de zalige stranden op Jumeirah Beach naar de The Palm eilanden waarvan er in totaal 3 zijn en 300 kunstmatige eilandjes in de vorm van ‘de wereld' is de kustlijn van Dubai wereldberoemd. Heb je dit al eens op Google Earth bekeken?

Foto's en video's van Dubai

Praktische informatie over Dubai

Hoofdstad:
De hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten is Abu Dhabi.

Ligging:
De Verenigde Arabische Emiraten grenzen aan de landen Saoedi-Arabië en Oman en de Perzische Golf en de Golf van Oman.

Taal:
De officiële taal is Arabisch, vrijwel iedereen begrijpt Engels.

Tijd:
In de wintermaanden is het tijdsverschil 3 uur later. Tijdens onze zomertijd is het in Dubai 2 uur later.

Religie:
De islam is de officiële religie van het land, 96% van de bevolking is islamitisch. Andere religies worden gerespecteerd, 4% van de bevolking is christen, hindoe of van een andere religie.

Valuta:
De officiële munteenheid is de Dirham (AED), 1 dirham = ca. € 0,22 / € 1,00 = 4,5 Dirham (eind januari 2012). De bekende credit cards worden in de hotels, de meeste restaurants en winkelcentra geaccepteerd. Ook kan je op diverse plekken in Dubai geld afhalen bij een bankautomaat. Deze zijn veelvuldig aanwezig.


Toeristenbelasting
Vanaf 31 maart 2014 is het verplicht om toeristenbelasting te betalen in Dubai. Dit bedrag ligt tussen de € 1,40 tot € 4,- per persoon per nacht (afhankelijk van het type en klasse accommodatie) en dien je ter plaatse te betalen.

Reisdocumenten:
- Belgisch internationaal reispaspoort, (gratis) toeristenvisum en tickets voor de heen- en terugreis.
- De reisdocumenten dienen nog minstens 6 maanden geldig te zijn na terugkeer uit de Verenigde Arabische Emiraten.
- Het visum of de verblijfsstempel wordt op de luchthaven in het Belgisch internationaal reispaspoort geplaatst. Dit visum is 30 dagen geldig.
- Voor meer informatie: http://www.uaeembassybrussels.be/findex.htm
- Indien je geen Belgische nationaliteit hebt, raden we je aan om contact op te nemen met je ambassade of consulaat.
- Het over de juiste en geldige reisdocumenten beschikken, is te allen tijde jouw eigen verantwoordelijkheid.


Voltage:
Het voltage is 240 volt wisselstroom. Je hebt een wisselstekker nodig.

Telefoneren:
Met de meeste providers kan je in Dubai bellen. Wij adviseren jou om dit zoveel mogelijk te beperken, vanwege de hoge kosten die hiervoor worden verrekend. Informeer voorafgaand jouw vakantie hierover bij jouw provider. Wil je gebruikmaken van internet via jouw telefoon? Wij raden je aan om dit via een draadloos netwerk te doen. Zet ook altijd in het buitenland jouw dataroaming uit.

Alarmnummer:
Het alarmnummer in Dubai voor de politie en ambulance is 999. Voor de brandweer bel je 997.

Eten & drinken:
Het aanbod van restaurants en bars is zowel binnen als buiten de hotels enorm. Veel hotels hebben meerdere restaurants met verschillende specialiteiten. Typisch Arabische gerechten worden vaak bereid met lamsvlees, kip, bonen, kikkererwten en specerijen.
Alcohol wordt in alle hotels, restaurants en bars met een vergunning geschonken. Met uitzondering gedurende de ramadanperiode (juli-augustus 2013).

Het water in Dubai is anders dan je gewend bent in België. Het wordt afgeraden kraanwater te drinken. Je kan het best in de supermarkt of bij jouw hotel/appartement flessen water kopen. Let er op dat de flessen bij aanschaf zijn gebotteld.

Fooi:
Het is in Dubai de gewoonte om in bars en restaurants een fooi te geven van ongeveer 10%.

Extra:

  • Topless zonnen en zwemmen is ten strengste verboden
  • Strandkleding mag uitsluitend op de stranden en in de hotels gedragen worden, gepaste kleding is gewenst
  • Fotografeer geen mensen zonder toestemming en let vooral op bij vrouwen
  • Alcohol in het verkeer en openbaar dronkenschap zijn redenen tot arrestatie

 

Openingstijden:
De winkels in Dubai zijn van zaterdag t/m donderdag van 10.00-22.00 uur geopend en op vrijdag van 14.00-22.00 uur.

Feestdagen:
Tijdens de periode van november t/m maart kent Dubai de volgende feestdagen:

  • 2 december: National Day
  • 25 december: Kerst
  • 1 januari: Nieuwjaarsdag

De islamitische feestdagen, zoals het einde van de Ramadan en het Suikerfeest, zijn variabel en verschillen dus elk jaar.