070-350142 (max. €0,30/min)

  • Klantenservice
  • Mijn favorieten
  • nl
  • fr

Reisinfo

Waar ben je naar op zoek?

Heb je een vraag over jouw vakantie?

Stel hier je vraag

Reisinfo VerzekeringenJouw verzekering

Een goede reis- en/of annuleringsverzekering zijn essentiële onderdelen van je vakantie. Zowel voorafgaand als tijdens je vakantie kunnen er zich gebeurtenissen voordoen die zonder een goede verzekering vervelende financiële situaties kunnen veroorzaken. Wij vinden het zeer belangrijk dat je goed verzekerd op reis gaat en adviseren je om een reis- en annuleringverzekering af te sluiten. Onze verzekeringen zijn van de Europese en sluiten exact aan op je reis.

Annuleringsverzekering

Wij vinden het zeer belangrijk dat je goed verzekerd op reis gaat en adviseren om een annuleringsverzekering af te sluiten. Onze verzekeringen zijn van de Europeesche en sluiten exact aan op je reis. Actie! Tijdelijk bieden wij de Carefree Travel Gold (Europeesche Annulering verzekering) aan tegen 3,99% premie.

* de volledige naamgeving van de betreffende annuleringsverzekering:

Silver: Carefree Travel Silver (Basic Annulering) 3,99% premie

Gold: Carefree Travel Gold (Europeesche Annulering) 5,5% premie

Premium: Carefree Travel Premium (Europeesche Allrisk Annulering) 7% premie

Actie! Tijdelijk bieden wij de Carefree Travel Gold (Europeesche Annulering verzekering) aan tegen 3,99% premie.

De annuleringsverzekering die voor begin november 2016 is aangeschaft betreft de verzekering Carefree Travel Gold (Europeesche Annulering) 5,5% premie.

De algemene verzekeringsvoorwaarden van de Europeesche voor de kortlopende annuleringsverzekering lees je hier .

De annuleringsverzekering dekt onder andere de kosten die ontstaan door een annulering waarvoor een geldige reden is, conform bovenstaande voorwaarden en tabel met annuleringsredenen.

Uitkering voor ongenoten reisdagen wordt verleend wegens:
  • onvoorziene ziekenhuisopname van minimaal 1 nacht tijdens de reisperiode
  • afbreking van de reis door een onzekere gebeurtenis

De premie is op basis van het bovengenoemde percentage van de gehele reissom en € 3,50 poliskosten. Over dit bedrag wordt 9,25% assurantiebelasting berekend.

Reisverzekering

Wij vinden het zeer belangrijk dat je goed verzekerd op reis gaat en adviseren je om een reisverzekering af te sluiten.

Wij hebben de volgende verzekeringen voor je samengesteld.

Europese VerzekeringenBASISCOMFORT
Premie per persoon per dag
Europadekking*€ 1,57€ 1,92
Werelddekking**€ 2,67€ 3,07
Personenhulpbeschikbaarbeschikbaar
Maximum per verzekerdeKostprijsKostprijs
Geneeskundige kostenbeschikbaarbeschikbaar
Buiten BelgiëKostprijs***Kostprijs***
Bagagebeschikbaarbeschikbaar
Totaal€ 1.000€ 3.000
Nieuwwaardedekking1 jaar1 jaar
Mobiele telefoon€ 100€ 300
Tablets, beeld, geluid en filmapp.€ 500€ 1.500
Eigen risico€ 100€ 50
Ongevallen (extra eenmalige uitkering)niet beschikbaarbeschikbaar
Bij overlijdenNiet gedekt€ 25.000
Bij blijvende invaliditeitNiet gedekt€ 75.000

Unieke dekking bij alle 2 de opties:

Dekking voor hulpverlening en repatriëring als thuisblijvende ex-partner, familie 1ste, 2e of 3e graad iets ernstigs overkomt en je wilt naar huis terug.

Baby’s en kinderen tot en met 4 jaar oud zijn gratis meeverzekerd onder de dekking van de aangekochte verzekering van (één van) de ouders.

* Voor alle Europese landen inclusief Turkije, Marokko, Tunesië en Egypte heb je een reisverzekering met Europadekking nodig.
** Voor onze verre bestemmingen Gambia, Kaapverdië en Dubai bieden wij je een reisverzekering met werelddekking aan.
*** Belangrijk: Je hebt alleen dekking voor geneeskundige kosten als je eigen zorgverzekeraar een basisdekking biedt voor medische kosten in het land waar je naartoe reist.

Hier vind je de algemene verzekeringsvoorwaarden voor deze kortlopende reisverzekering (pdf).

Indien je een kortlopende reisverzekering hebt gesloten in of voor medio februari 2015, herkenbaar aan de naam ‘kortlopende reisverzekering’ en een premie van € 1,60 per persoon per dag, dan vind je hier de algemene verzekeringsvoorwaarden (pdf).

Europese Verzekeringen

Sunweb bemiddelt in verzekeringen van Europese Verzekeringen. Europese is de reis- en annuleringsverzekeringsspecialist van Europa en heeft een compleet aanbod verzekeringen.

Hulp bij problemen op reis

Je gaat op vakantie om te genieten. Gaat er toch iets mis, dan kan je wereldwijd, dag en nacht bellen met de alarmcentrale VAB. De medewerkers van de alarmcentrale VAB beantwoorden je vragen bij pech, ongevallen, ziekte en calamiteiten.

Als je een arts nodig hebt, verwijzen zij je door naar een betrouwbare specialist of een goed ziekenhuis bij jou in de buurt. Zo nodig schakelen zij direct de hulp in van de alarmcentrale SOS International.

De alarmcentrale VAB is te bereiken via:
Telefoon: +32 3 253 64 15
Fax: +32 3 252 69 58
E-mail: helpdeskbbu@vab.be

Houd je boekingsnummer en het telefoonnummer waarop je te bereiken bent bij de hand wanneer je contact opneemt met de alarmcentrale VAB.

Wij raden aan het nummer van de alarmcentrale VAB in je mobiele telefoon op te slaan. Dan heb je het nummer altijd bij de hand in geval van nood.

Tips bij beschadiging, verlies of diefstal

Bij vermissing of beschadiging van je bagage tijdens een vlucht is het noodzakelijk dat je een PIR-rapport (Property Irregularity Report) laat opmaken door de vervoerder op de luchthaven.

Bij beschadiging of vermissing van je bagage tijdens de vakantie is het belangrijk dat je een verklaring laat opmaken door onze reisleiding. Ook is het belangrijk dat je bij verlies of diefstal altijd aangifte doet bij de plaatselijke politie. Vraag altijd om een schriftelijk bewijs hiervan.

Bewaar je beschadigde artikelen, nota’s en verklaringen goed. Het kan voorkomen dat Europese Verzekeringen je in een later stadium vraagt deze op te sturen.

Schadeclaim indienen

Als je helaas schade hebt, dan kan je direct een schadeclaim indienen bij de verzekeringsmaatschappij:

  • Reisverzekering: hiervoor kan je contact opnemen met Mapre Assistance. Je kan je schadeclaim mailen naar: travel@mapfreassistance.be. Indien je telefonisch contact wenst op te nemen in verband met je schadeclaim kan dit op het nummer 02 895 56 80 (bereikbaar van maandag tot vrijdag van 08.30u - 12.00u) Stuur je je schadeclaim liever schriftelijk, dan kan dit naar: Mapfre Assistance - Trierstraat 45 bus 1 / 1040 Brussel.
  • Annuleringsverzekering: hiervoor kan je jouw schadeclaim via dit online schadeformulier indienen

Houd bij het melden van je schade de nota’s, garantiebewijzen, verklaringen en andere bewijzen bij de hand. Hoe vollediger je de schade omschrijft en bewijzen toevoegt, hoe sneller je schade wordt afgehandeld.

Je reisgezelschap

Vul hier het reisgezelschap in waarmee je op reis zult gaan. Deze website zal vervolgens rekening houden met deze gegevens bij het weergeven van reisinformatie en prijsberekeningen.

Volwassenen (vanaf 17 jaar)
Kinderen (2 t/m 16 jaar)
Baby's (0 t/m 1 jaar)