Vakantie Fuerteventura

Fuerteventura
vanaf €289

Over Fuerteventura

Het eiland Fuerteventura staat vooral bekend om zijn uitgestrekte, goudgele en soms witte stranden. Er waait praktisch altijd een aangename wind waardoor het niet te warm wordt. Voor de echte strandganger die ervan houdt om zalig niets te doen, is dit de perfecte bestemming. Door de eerder genoemde wind zijn er diverse watersporten te beoefenen. Windsurfen, kitesurfen en golfsurfen zijn hier erg populaire sporten.

Autohuur is populair, omdat je dan het prachtige eiland kan verkennen en kan genieten van de woeste en ongerepte natuur van het eiland. Verblijf je in het noorden, rij dan eens naar de mooie kust in het zuiden van het eiland. Je vindt daar ook witte stranden en goede restaurantjes waar je tapas in overvloed vindt.

Als leuke dagtocht kan je eens gaan kijken op het Lobos-eiland, dit is een beschermd natuurgebied.

Foto's en video's van Fuerteventura

Populaire plaatsen in Fuerteventura

Ontdek onze populairste steden

Populaire accommodaties in Fuerteventura

[LOCATION_TOP_MOSTVALUED_CHILDREN_ACCOMMODATION_INTRO]

Vluchtinformatie

Je vliegt met Transavia van Amsterdam naar Fuerteventura. Deze vlucht duurt ongeveer 4 uur en 30 minuten. Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door de host(ess) of plaatselijke vertegenwoordiging van Sunweb.

Vertrekdagen winterzon 2014/2015
Je vertrekken op donderdag en zondag.

Bagage
Bagageregels Transavia vanaf 1 april 2014 van en naar Nederland:
Per 1 april 2014 zijn de bagagevoorwaarden voor vluchten van en naar Nederland met Transavia gewijzigd. Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 10 kilo. De maximale afmetingen zijn 55x35x25 cm. Dit is inclusief laptop, foto- en filmapparatuur. Daarnaast is 1 jas of draagtas met goederen gekocht op de luchthaven na de douanecontrole toegestaan.

Een baby tot 2 jaar heeft geen recht op handbagage.

Een baby tot 2 jaar heeft recht op 1 stuk ruimbagage van maximaal 10 kg. Dit mag een maxi-cosi, kinderwagen of koffer zijn. Neem je een maxi-cosi of buggy mee dan verdeel je de bagage over de koffers van de ouders.
Alleen een paraplu-buggy tot maximaal 7 kilo kan je meenemen tot aan de gate. Het verschilt per vlucht of je de buggy terugkrijgt bij het verlaten van het vliegtuig of via de bagageband. Informeer hiernaar bij het cabinepersoneel. Zwaardere buggy's en kinderwagens worden ingenomen bij de check-in balie.

Elke reiziger vanaf 2 jaar heeft geen recht op ruimbagage. Dit zit niet bij de vakantie inbegrepen.
In Stap 2 van het boekingsproces, via Mijn Sunweb+ of via de Selfservice-website van Transavia kan je ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn:
15 kg ruimbagage = €5 per enkele reis
20 kg ruimbagage = €8 per enkele reis
25 kg ruimbagage = €15 per enkele reis
*max 32 kg per koffer.
**Per reiziger mag je maximaal 5 stuks ruimbagage inchecken.
*** Reizigers die met meerdere passagiers binnen één boeking reizen, mogen het gewicht over de bagage verdelen. Dit geldt alleen voor ruimbagage, niet voor handbagage.
Bijvoorbeeld: Indien je met twee passagiers binnen één boeking 20 kg bijboekt, mag je twee koffers van 10 kg meenemen.

Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden.
Tot 7 dagen voor vertrek kan je dit bijboeken via Mijn Sunweb+. Binnen 7 dagen voor vertrek kan je dit telefonisch via Sunweb bijboeken. Indien je ruimbagage bijboekt, ontvang je een aangepaste factuur van Sunweb. Boek je de ruimbagage via Sunweb, dan ontvang je hiervoor een apart voucher bij de reisbescheiden.

Vanaf 3 weken tot 2 uur voor vertrek kan je bagage bijboeken via de Selfservice-website van Transavia. Zie hieronder hoe de Selfservice-website van Transavia werkt:
1.    Houd jouw boekingsnummer en jouw boekingsgegevens bij de hand.
2.    Ga naar de Selfservice website.
3.    Volg de stappen en boek de door jou gewenste ruimbagage bij.
4.    Betaal jouw extra ruimbagage met een creditcard of via iDeal.
5.    Na het bijboeken van extra ruimbagage ontvang je een boekingsbevestiging van Transavia per mail.

Als je online bent ingecheckt dan kan je geen bagage meer bijboeken. Ook niet meer op de luchthaven.

Houd er rekening mee dat de bijgeboekte ruimbagage via de Selfservice-website van Transavia niet wordt getoond op het vliegticket dat je van Sunweb ontvangt. Als je de bagage via Transavia bijboekt, dan ontvang je een bevestiging van Transavia. Deze bevestiging moet je tonen bij de incheckbalie. Je ontvangt hiervoor geen apart voucher van Transavia.

De transfer
De transfer is inclusief indien je ook de accommodatie bij Sunweb geboekt hebt. De transfer naar Caleta de Fuste duurt ongeveer 10 minuten, naar Corralejo en Costa Calma ongeveer 45 minuten, naar Paraja ongeveer 70 minuten en naar Jandía Playa ongeveer 120 minuten.
Let op: Indien je een surfplank, golftas of kitesurftas meeneemt in de tranferbus, dien je ter plaatse €15 extra te betalen.

Vluchtschema
In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijg je tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden, zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sunweb.be zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen. We kunnen dit echter nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

E-tickets
Sunweb verzendt uiterlijk één week voor vertrek de tickets.
Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de identiteitskaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kan je geweigerd worden voor een vlucht.

Voor meer exacte informatie over de vliegreis zoals bagage en online check-in per luchtvaartmaatschappij verwijzen wij je naar 'Reisinfo' – 'De vliegreis' op deze site.

Excursies

Lobos Catamara
Tijdens deze excursie ga je zwemmen
in zee, snorkelen voor het eilandje Lobos en breng je een bezoek aan het eilandje Lobos.

Catamaran Catlanza
Gedurende deze uitstap ga je zwemmen en snorkelen voor de Papagayostranden van Lanzarote en maak je een ritje op de jetski (onder begeleiding).

Gran Tour
Vanuit jouw accommodatie word je opgehaald en vertrek je richting Betancuria, het oude hoofdstadje van Fuerteventura, waar je een kerk bezichtigt en in Casa Santa Maria, een typisch Canarische woning. Hier kan je genieten van een film over Fuerteventura. Op een echte Majorero-boerderij proef je de bekende kaas en in Pajara, een van de mooiste dorpjes van het eiland, breng je een bezoek aan de kerk. Daarna ga je verder in zuidelijke richting tot aan de bekende Jandiazandstranden. Je krijgt een lekkere lunch aangeboden in Tarajalejo. Op de terugweg richting het noorden stop je nog even voor diverse demonstraties bij een windmolen in Lajares. Deze excursie is inclusief middagmaal.

Oasis Park
Je brengt een bezoek aan een mooi dierenpark, gelegen in La Lajita in het zuiden van Fuerteventura, met diverse reptielen, krokodillen en exotische vogels. Tevens bezoek je het Afrikaanse dieren- en kamelenreservaat, waar je kan genieten van een ritje op een kameel! Ook een botanische tuin en roofvogelshow zijn bij deze excursie inbegrepen en tevens het middagmaal, een Canarisch buffet.

Drie eilanden-tour
Vanuit jouw vertrekpunt word je per bus naar de haven van Corralejo gebracht waar je plaatsneemt op de boot naar Papagayo Beach in Lanzarote. Hier kan je snorkelen en diverse watersporten beoefenen. Door de glazen bodem van de boot heb je zicht op de mooie onderwaterwereld. Na een lekker middagmaal aan boord vertrek je naar Los Lobos voor een wandeling door het bijzondere landschap onder begeleiding van een gids. Op de terugweg passeer je de witte duinen van Corralejo.

Lanzarote
In Corralejo neem je plaats op de ferry naar Playa Blanca op Lanzarote. Van hieruit begint de ontdekkingstocht over dit bijzondere vulkanische eiland. Nadat je het mooie dorpje Yaiza achter je heeft gelaten, ga je verder naar het natuurpark Timanfay waar je aan de hand van experimenten kan zien hoe heet het nog in het binnenste van de aarde is. De rondrit door de vulkaankraters is onvergetelijk. In Geria bezoek je een typisch Spaanse Bodega waar je de lekkere wijnen van Lanzarote kan proeven. Via het dal van de duizenden palmen bereik je de indrukwekkende grotten van Jameos del Agua. Aan het eind van de middag vertrek je weer richting Fuerteventura.

Lanzarote shopping
De Princesa Ico boot vertrekt 's ochtends vanuit de haven van Corralejo. Bij aankomst in Puerto del Carmen heb je de middag vrij om deze mooie badplaats te ontdekken. Je kan winkelen in winkelcentrum Biosfera (Zara, The Body Shop, Footlocker) of wandelen langs de zeven kilometerlange boulevard. Bij terugkomst in de haven van Corralejo word je weer naar jouw hotel gebracht.