Vakantie Turkije

Turkije
vanaf €309

Over Turkije

Turkije is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de meest populaire vakantiebestemmingen aan de Middellandse Zee.

Dit prachtige land heeft voor iedere vakantieganger iets te bieden. Je kan kiezen uit appartementen op basis van logies tot luxehotels met all inclusive-arrangement. Alle Turkse bestemmingen beschikken over een groot aantal van deze all inclusive-accommodaties waarvan ons aanbod sterk is uitgebreid.


Bovendien zijn de prijzen van de Turkse accommodaties zeer gunstig. Vaak verblijf je in een luxe vier- of vijfsterrenaccommodatie voor hetzelfde bedrag als een driesterrenaccommodatie op andere bestemmingen. Kortom, Turkije is de perfecte bestemming voor een voordelige vakantie met het gehele gezin.

Foto's en video's van Turkije

Populaire streken in Turkije

[LOCATION_TOP_MOSTVALUED_CHILDREN_REGION_INTRO]

Populaire plaatsen in Turkije

Ontdek onze populairste steden

Praktische informatie over Turkije

Hoofdstad:
De hoofdstad van Turkije is Ankara.

Taal:
De officiële taal is Turks. Maar ook met Engels of Duits kan je er vaak terecht.

Tijd:
In Turkije is het 1 uur later dan in België.

Religie:
In Turkije is de Islam de belangrijkste religie. Vooral in het binnenland van Turkije speelt de Islam een belangrijke rol in het dagelijkse leven van de Turken en wordt de Koran strikt nageleefd. In de toeristische gebieden zijn de Turken meer Westers ingesteld.

Valuta:
In Turkije betaal je met de Turkse Lira. Naast de Turkse Lira kan je in de badplaatsen ook gewoon met euro's betalen. Je kan geld opnemen bij een bankcontact. Aangezien de koers sterk kan wisselen, raden wij je aan om kleine bedragen af te halen. Betalen met een creditcard is mogelijk bij sommige horecagelegenheden en winkels. Vraag dit altijd even na, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Let er op dat creditcard-transacties hoge kosten met zich mee kunnen brengen.

Voltage:
Het voltage is net als in België 220 volt. Je hebt geen verloopstekker nodig.

Reisdocumenten en visum:
- Aanvaarde reisdocumenten: Belgische identiteitskaart of Belgisch internationaal reispaspoort.
(De identiteitskaart van een kind jonger dan 12 jaar wordt aanvaard als het vergezeld wordt door zijn ouders.)
- De reisdocumenten dienen nog minstens 6 maanden geldig te zijn na aankomst in Turkije.
(Vanaf 31 maart 2014 blijft een Kids-ID geldig tot de vervaldatum, zelfs als het kind de leeftijd van 12 bereikt heeft. Dit om te vermijden dat kinderen op een bepaald ogenblik niet meer over een geldig identiteitsdocument beschikken, als ze bijvoorbeeld op reis zijn op hun 12e verjaardag.)
- Visum aan de grens of op de luchthaven (mogelijk t/m 31 december 2014).
OF
Elektronisch visum vooraf via internet:
www.evisa.gov.tr.
Dit visum kost ongeveer €15 via internet / €25 aan de grens en is geldig voor een periode van 180 dagen. Je verblijf
mag echter niet langer dan 90 dagen duren.
! Let op: We raden je aan om voor je vertrek een elektronisch visum aan te kopen om lange wachttijden aan de Turkse grens te vermijden.
Bij de online aanvraag moet een keuze gemaakt worden tussen de Belgische identiteitskaart of het Belgisch internationaal paspoort. Reizigers moeten wel reizen met het document dat als referentie aangegeven werd bij online registratie.
Print je goedgekeurde e-visum uit en neem dit mee tijdens je reis en verblijf in Turkije.
Bij aankomst in Turkije ontvang je slechts een stempel maar geen visumsticker meer.

Wanneer vraag ik het e-visum aan?
Je doet een visumaanvraag vanaf 90 dagen voor vertrek. Reis je op 1 mei naar Turkije dan is het vanaf 1 februari mogelijk een e-visum aan te vragen. De online kost voor het visum blijven gelijk, namelijk €15,00 per persoon.
(Het bedrag wordt op de website in dollars aangegeven. Tijdens de betaling zie je $20,00 verschijnen.)

Hoe vraag ik mijn e-visum aan?
Via bovenstaande website maak je de aanvraag voor jouw e-visum in orde. De kosten voor het visum kunnen op dit moment enkel per Visa/Mastercard betaald worden. In de nabije toekomst wordt een betaling met andere creditcards en veelgebruikte debetkaarten mogelijk gemaakt.

Ben je zelf niet in het bezit van een Visa/Mastercard, dan heb je volgende mogelijkheden:
- De Visa of Mastercard mag op een andere naam staan dan op de naam van de aanvrager. Het is dus mogelijk een creditcard van iemand anders te gebruiken.
- Je kunt een creditcard aanvragen bij de bank of creditcardmaatschappij. Houd er rekening mee dat momenteel enkel een Visa of Mastercard gebruikt kan worden.
Je vraagt per persoon apart een visum aan. Reis je met 4 personen dan doe je dus 4x de aanvraag en betaal je 4x apart. Je kunt er ook voor kiezen dat iedere reisgenoot zelf een visum aanvraagt.

Wat als ik mijn visum niet tijdig aanvraag?
- Tot en met november 2014 blijft de huidige procedure van een visum bij aankomst behouden. Bij aankomst op de luchthaven in Turkije heb je dus nog de mogelijkheid om met contant geld een visum aan te kopen.
- Bij aankomst in Turkije kan je via een interactieve kiosk nog een e-visum aanschaffen.
Let op: De kost voor een visum aan de grens bedraagt €25 i.p.v. €15.

 

- Indien je geen Belgische nationaliteit hebt, raden we je aan om contact op te nemen met je ambassade of consulaat.
- Het over de juiste en geldige reisdocumenten beschikken, is te allen tijde jouw eigen verantwoordelijkheid.


Vaccinatie:
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen kijk je best op de site van het Tropisch Instituut.

Telefoneren:
Je kan met je mobiele telefoon telefoneren in Turkije. Wij adviseren om dit zoveel mogelijk te beperken, vanwege de hoge kosten die hiervoor aangerekend worden. Je kan hiervoor best informeren bij je provider voor de aanvang van je vakantie. Wil je gebruikmaken van het internet via je telefoon, dan raden wij je aan om dit via een wireless-netwerk te doen. Zet in het buitenland ook altijd je dataroaming uit.

Alarmnummer:
Het alarmnummer in Turkije voor de politie is 155. Voor de ambulance bel je 112. Het alarmnummer van de brandweer is 110.

Eten & drinken:
In Turkije kan je proeven van heerlijke gerechten. De Turkse keuken is gevarieerd en heeft een internationaal karakter. In de hotels worden de gerechten meestal in buffetvorm aangeboden. Turkije staat vooral bekend om de broodjes kebab. Als je van zoet houdt, zijn een kopje Turkse thee of een stukje baklava echte aanraders.

Het water is in Turkije niet zoals je in België gewend bent. Het wordt afgeraden kraanwater te drinken. Je kan best in de supermarkt of bij je hotel/appartement flessen water kopen.

Fooien:
Het is in Turkije de gewoonte om in bars en restaurants een fooi te geven van ongeveer 10%.

Openingstijden:
In Turkije zijn de winkels van maandag t/m zaterdag geopend van 09.00 tot 13.00u en van 14.00 tot 19.00u. In de toeristische centra zijn de winkels 7 dagen per week geopend van 09.00 tot 23.00u.

Feestdagen:
Tijdens de maanden april t/m oktober vinden in Turkije de volgende feestdagen plaats:
- 23 april: Onafhankelijkheidsdag voor kinderen
- 19 mei: Herdenkingsfeest Ataturk, Jeugd- en Sportdag
- 30 augustus: Dag der Victorie
- 29 oktober: Dag der Republiek

Openbaar vervoer:
Turkije staat bekend om de Dolmus. Deze (kleine) busjes rijden op en neer langs drukke plaatsen. Je kan voor weinig geld met een Dolmus meerijden.