Lara

Op vakantie naar Lara

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Turkije
  4. Turkse Rivièra
  5. Lara

Algemene informatie

Antalya is een grote, bruisende stad in de Turkse Rivièra in Turkije. Vanwege de ligging aan een waanzinnig mooi zandstrand is het een populaire vakantiebestemming. Want als je je in de watten wilt laten leggen in de mooiste hotels, kan dat hier absoluut. Met een sfeervol oud centrum en prachtige haven in de buurt, kun je ook buiten het hotel eropuit.

Zorgeloos genieten in Lara

Het langgerekte strand in Lara ligt bij veel schitterende hotels pal voor de deur. Dit is the place to be als je van een onbezorgde all inclusive vakantie wilt genieten. Het ene hotel is nog mooier dan het andere, met grote tuinen, heerlijke buffetten en gezellige bars.

Sfeervolle stad

Wat echt een bezoekje waard is, is het sfeervolle Kaleici. Het uitzicht over de haven is prachtig en met de lift sta je zo beneden en kun je langs de boten lopen om vervolgens zo het oude centrum in te wandelen. Hier kun je door de smalle straatjes met oude huizen dwalen en bij één van de verstopte barretjes een verkoelend drankje nemen. 's Avonds is pas echt goed te zien hoeveel bars en café's er zijn, als het zich als een waar uitgaanscentrum ontpopt. Met de citybus of een taxi kun je binnen een half uurtje al in dit centrum staan en het is zeker de moeite waard om het hotel een ochtendje of avondje te laten voor wat het is. Om vervolgens natuurlijk weer een bedje aan het zwembad of plekje bij de animatieshow uit te zoeken.

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
13ºC
15ºC
18ºC
21ºC
24ºC
30ºC
34ºC
32ºC
30ºC
27ºC
20ºC
14ºC
Min.
6ºC
8ºC
10ºC
13ºC
17ºC
22ºC
26ºC
25ºC
22ºC
18ºC
12ºC
7ºC

Populaire accommodaties

Populaire regio bij de volgende reizigers

Jonge koppels Koppels Overige

Praktische informatie

Hoofdstad:
De hoofdstad van Turkije is Ankara.

Taal:
De officiële taal is Turks. Maar met Engels of Duits kun je vaak ook terecht.

Tijd:
In Turkije bestaat geen verschil tussen zomer- en wintertijd. In de zomer is het 1 uur later dan in België. In de winter is het 2 uur later dan in België.

Religie:
In Turkije is de Islam de belangrijkste religie. Vooral in het binnenland van Turkije speelt de Islam een belangrijke rol in het dagelijkse leven van de Turken en wordt de Koran strikt nageleefd. In de toeristische gebieden zijn de Turken meer Westers ingesteld.

Valuta:
In Turkije betaal je met de Turkse Lira. Naast de Turkse Lira kun je in de badplaatsen ook gewoon met euro's betalen. Je kunt geld opnemen bij een pinautomaat bij een bank. Aangezien de koers sterk kan wisselen, raden wij aan om kleine bedragen op te nemen. Betalen met een creditcard is bij sommige horecagelegenheden en winkels mogelijk. Vraag dit altijd even na, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Let er op dat creditcard transacties hoge kosten met zich mee kunnen brengen. In Turkije wordt er naast de reguliere kosten van jouw bank ook een percentage (ca. 5%) berekend door de Turkse bank, als je bij een bankautomaat geld pint met een creditcard.

Voltage:
Het voltage is net als in België 220 volt. Je hebt geen verloopstekker nodig.

Reisdocumenten:
Voor Turkije dien je in het bezit te zijn van een paspoort of identiteitsbewijs. Je paspoort of ID kaart moet nog minstens zes maanden geldig zijn als je in Turkije aankomt.

Heb je niet de Belgische nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.


Vaccinatie:
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen kijk je op de site van ITG:
https://www.itg.be/N/reisgeneeskunde/ziekten-en-vaccinaties


Medische zorg in het buitenland
Voor deze bestemming heb je, in geval van medische zorg, een 111 formulier nodig. Deze kun je opvragen via jouw verzekering. De EZVK-kaart (staat vermeld op de achterkant van je verzekeringspas) is op deze bestemming niet geldig.


Alarmnummer:
Het alarmnummer in Turkije voor de politie is 155. Voor de ambulance bel je 112 en het alarmnummer van de brandweer is 110.

Eten & drinken:
In Turkije kun je de heerlijkste gerechten proeven. De Turkse keuken is veelzijdig en internationaal. Vaak worden er in de hotels gerechten in buffetvorm aangeboden met een internationaal karakter. Turkije staat vooral bekend om de broodjes kebab. Houd je van zoet, dan is een bakje Turkse thee een aanrader. Lekker met een stukje baklava!

Het water is in Turkije niet zoals je in België gewend bent. Het wordt afgeraden kraanwater te drinken. Je kunt het beste in de supermarkt of bij jouw hotel/appartement flessen water kopen.

Fooien:
Het is in Turkije de gewoonte om in bars en restaurants een fooi van ongeveer 10% te geven.

Openingstijden:
In Turkije zijn de winkels van maandag t/m zaterdag geopend van 09.00-13.00 uur en van 14.00-19.00 uur. In de toeristische centra zijn de winkels 7 dagen per week van 09.00-23.00 uur geopend.

Feestdagen:

  • 23 april Onafhankelijkheidsdag voor kinderen
  • 19 mei Herdenkingsfeest Ataturk, Jeugd- en Sportdag
  • 30 augustus Dag der Victorie
  • 29 oktober Dag der Republiek
  • Na de Ramadan wordt het suikerfeest gevierd


Ramadan
De Ramadan speelt een belangrijke rol. Ondanks dat in de toeristische badplaatsen niet alles dicht is, is dit wel iets om rekening mee te houden. Ramadan 2024 zal van 11 maart t/m 9 april zijn, maar de exacte datum kan nog wijzigen (afhankelijk van de stand van de maan).

 

Openbaar vervoer:
Turkije staat bekend om de Dolmus. Deze (kleine) busjes rijden in de drukke plaatsen af en aan. Voor weinig geld kun je met een Dolmus meerijden.