Vragen over bagage

Hoeveel bagage mag ik meenemen?
Wat mag ik meenemen in mijn bagage?

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Voor alle vakantievluchten met vertrek vanaf 1 april 2015 zijn alle vluchten exclusief ruimbagage. Voor iedere luchtvaartmaatschappij is één stuk handbagage toegestaan in de cabine:
- Transavia, Vueling en Air Malta: 10 kg handbagage
- Onur Air en Aegean Airlines: 8 kg handbagage
- Brussels Airlines: 6 kg handbagage

Overschrijding van het toegestane gewicht is te betalen, het bedrag per kg overgewicht is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij die de vlucht uitvoert. Kijk voor gedetailleerde informatie bij ‘Reisinformatie’ – ‘De Vliegreis’ op deze website.

Wat mag ik meenemen in mijn bagage?

Sinds 6 november 2006 gelden er nieuwe regels voor handbagage voor vluchten binnen de Europese Unie (EU). Deze regels stellen beperkingen aan de voorwerpen die je mag meenemen in je handbagage. Daarnaast bestond er al regelgeving op het gebied van vervoer van gevaarlijke goederen. Deze regelgeving geeft aan welke en hoeveel gevaarlijke stoffen je mag vervoeren in je hand- en je ruimbagage. Deze regels moeten de veiligheid zoveel mogelijk garanderen. Bepaalde producten zijn verboden in de bagage: gevaarlijke producten zijn niet toegelaten (licht ontvlambaar, magnetisch geladen, gassen onder druk, bijtende stoffen, enz…). Wat je wel en niet mee mag nemen, lees je op de speciale pagina van BIAC: www.brusselsairport.be.