Vragen over bagage

HOEVEEL RUIMBAGAGE MAG IK MEENEMEN?
HOEVEEL HANDBAGAGE MAG IK MEENEMEN?
MAG IK VLOEISTOFFEN MEENEMEN IN MIJN HANDBAGAGE?
KAN IK BIJZONDERE BAGAGE MEENEMEN?
MOET MIJN RUIMBAGAGE VOORZIEN ZIJN VAN EEN LABEL?

HOEVEEL RUIMBAGAGE MAG IK MEENEMEN?

Ruimbagage is niet inbegrepen in onze basisprijzen. Wens je ruimbagage bij te boeken, dan kan dit in het boekingsproces of, indien je reeds geboekt hebt, via jouw Sunweb + account. Het aantal kg dat je kan bijboeken en de bijbehorende prijs, is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Een kind jonger dan twee jaar kan geen ruimbagage bijboeken. Kijk voor gedetailleerde informatie bij 'Reisinformatie' – 'De Vliegreis' op deze website.

Overschrijding van het toegestane gewicht is te betalen. Het bedrag per kg overgewicht is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij die de vlucht uitvoert.


HOEVEEL BAGAGE MAG IK MEENEMEN ALS IK MET BRUSSELS AIRLINES VLIEG?

Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 6 kilo. De maximale afmetingen zijn 55x40x23 cm.
Een baby tot 2 jaar heeft recht op volgende handbagage:
- Baby-draagmand of volledig opplooibare kinderwagen/buggy
- Babyvoeding voor consumptie aan boord

Elke reiziger vanaf 2 jaar heeft geen recht op ruimbagage. Dit zit niet bij de vakantie inbegrepen. In Stap 2 van het boekingsproces of via Mijn Sunweb+ kan je ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn: Boekingen met een vertrekdatum voor 1 april 2017:
15 kilo ruimbagage = 9,- euro per enkele reis
20 kilo ruimbagage = 12,- euro per enkele reis
23 kilo ruimbagage = 17,- euro per enkele reis

Boekingen gemaakt met een vertrekdatum vanaf 1 april 2017:
15 kilo ruimbagage = 9,- euro per enkele reis
20 kilo ruimbagage = 12,- euro per enkele reis
23 kilo ruimbagage = 15,- euro per enkele reis

*De bagage mag niet zwaarder wegen dan 23 kg. Wil je maar 1 koffer meenemen voor 2 reizigers, dan mag deze koffer ook maximaal 23 kg wegen. Als je koffer meer weegt dan 23 kg, wordt een overbagagetarief gehanteerd. Houd er rekening mee dat het maximale toegestane gewicht van 1 koffer 32 kg is.
**Passagiers mogen maximum 1 stuk bagage inchecken.
***Het bagagestuk mag niet groter zijn dan 158cm.

Wij raden je dringend aan om je aan de bagagevrijdom te houden. Wanneer het totale gewicht van jouw bagage wordt overschreden, wordt bij de incheckbalie een overbagagetarief gehanteerd. De kosten hiervoor zijn €35,00 tot €145,00 (afhankelijk van de bestemming) per enkele reis. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.

Hoeveel bagage mag ik meenemen als ik met Transavia vlieg?

Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 10 kilo. Een handtas, laptoptas of een cameratas geldt ook als 1 stuk handbagage. Wij adviseren je om handbagage mee te nemen die onder de stoel past of in de bagageruimte boven het hoofd. Dit is een tas niet groter dan 45x40x25 cm. Handbagage met deze afmetingen mag gegarandeerd mee naar de plek in de cabine. Bij grotere handbagage (max. 55x40x25 cm) loop je het risico dat deze wordt ingenomen. Bij ruimtegebrek vervoert Transavia deze namelijk als ruimbagage. Je kan er uiteraard op vertrouwen dat de handbagage in goede handen is.

Heb je na de veiligheidscontrole op de luchthaven nog artikelen gekocht? Dan mag je deze meenemen als handbagage. Als het nodig is, worden jouw aankopen verzegeld.

Een baby tot 2 jaar heeft geen recht op handbagage. Een baby tot 2 jaar heeft recht op 1 stuk ruimbagage van maximaal 10 kilo.

Dit is inclusief buggy, maxi-cosi of kinderwagen. Neem je een maxi-cosi of buggy mee, dan verdeel je de bagage over de koffers van de ouders. Enkel een opvouwbare buggy tot maximaal 7 kilo kan je meenemen tot aan de gate. Het verschilt per vlucht of je de buggy terugkrijgt bij het verlaten van het vliegtuig of via de bagageband. Informeer hiernaar bij het cabinepersoneel. Zwaardere buggy's en kinderwagens worden ingenomen bij de incheckbalie.

Elke reiziger vanaf 2 jaar heeft geen recht op ruimbagage. Dit zit niet bij de vakantie inbegrepen. In Stap 2 van het boekingsproces of Mijn Sunweb+ kan je ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn:
Boekingen met een vertrekdatum voor 1 april 2017:
15 kilo ruimbagage = 5,- euro per enkele reis
20 kilo ruimbagage = 8,- euro per enkele reis
25 kilo ruimbagage = 15,- euro per enkele reis

Boekingen gemaakt met een vertrekdatum vanaf 1 april 2017:
15 kilo ruimbagage = 9,- euro per enkele reis
20 kilo ruimbagage = 12,- euro per enkele reis
25 kilo ruimbagage = 19,- euro per enkele reis

LET OP: Vanaf de zomer van 2017 (vertrek vanaf 1 april 2017) gelden voor Transavia op de bestemmingen Kefalonia, Lesbos, Fuerteventura, Karpathos, Lanzarote en Cyprus afwijkende tarieven

* Maximumgewicht per bagagestuk: 32 kg.
** Je ruimbagage mag je verdelen over max. 5 bagagestukken per persoon.
*** Reizigers die met meerdere passagiers binnen één boeking reizen, mogen het gewicht over de bagage verdelen. Dit geldt enkel voor ruimbagage, niet voor handbagage. Bijvoorbeeld: Indien je met twee passagiers binnen één boeking 20 kg bijboekt, mag je twee koffers van 10 kg meenemen.
**** Maximale totale gewicht: 50 kg per persoon.

Hoeveel bagage mag ik meenemen als ik met FlyEygpt vlieg?

Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 5 kilo. De maximale afmetingen zijn 56x45x25 cm.

Een baby tot 2 jaar heeft recht op 1 stuk handbagage van maximaal 5 kilo

Elke reiziger vanaf 2 jaar heeft geen recht op ruimbagage. Dit zit niet bij de vakantie inbegrepen. In Stap 2 van het boekingsproces of via Mijn Sunweb+ kan je ruimbagage bijboeken

De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn:
15 kg ruimbagage = €9 per enkele reis
20 kg ruimbagage = €12 per enkele reis
*1 bagagestuk mag maximaal 32 kg wegen.
**Passagiers mogen maximaal 1 stuk ruimbagage inchecken

Wij raden je dringend aan om je aan de bagagevrijdom te houden. Wanneer het totale gewicht van jouw bagage wordt overschreden, wordt bij de check-in balie een overbagagetarief gehanteerd

HOEVEEL HANDBAGAGE MAG IK MEENEMEN?

Per persoon ouder dan twee jaar mag je één stuk handbagage meenemen. Het maximale gewicht en de maximale afmetingen worden bepaald door de luchtvaartmaatschappij. Een kind jonger dan twee jaar heeft geen recht op handbagage. Kijk voor gedetailleerde informatie bij 'Reisinformatie' – 'De Vliegreis' op deze website.

MAG IK VLOEISTOFFEN MEENEMEN IN MIJN HANDBAGAGE?

Vloeistoffen, gels en spuitbussen mogen uitsluitend in kleine hoeveelheden van maximaal 100ml en in een doorzichtige en hersluitbare plastic zak verpakt worden meegenomen in de handbagage. Dit geldt voor alle passagiers die vertrekken van of overstappen op een vliegveld binnen de Europese Unie. Voor kinderen jonger dan twee jaar wordt een uitzondering gemaakt op de toegestane hoeveelheid. Ook op medicijnen kan een uitzondering gemaakt worden indien deze bij ons zijn aangemeld.

KAN IK BIJZONDERE BAGAGE MEENEMEN?

Wanneer je bijzondere bagage meeneemt zoals een rolstoel, duikmateriaal, een fiets,… dan is het noodzakelijk dat je dit aan ons doorgeeft. Wij melden jouw bijzondere bagage dan aan voor de vlucht en de transfer. Hou er rekening mee dat hier extra kosten aan verbonden kunnen zijn.

MOET MIJN RUIMBAGAGE VOORZIEN ZIJN VAN EEN LABEL?

Aangezien Sunweb de tickets per e-mail verstuurt, krijg je geen bagagelabels. De luchtvaartmaatschappij labelt jouw bagage op de luchthaven. Natuurlijk is het mogelijk om ook nog een eigen kofferlabel om jouw bagage te doen. Dit is niet verplicht. Het eigen label is ter herkenning van jouw eigen koffer op de bagageband.

Je reisgezelschap

Vul hier het reisgezelschap in waarmee je op reis zult gaan. Deze website zal vervolgens rekening houden met deze gegevens bij het weergeven van reisinformatie en prijsberekeningen.

Volwassenen (vanaf 17 jaar)
Kinderen (2 t/m 16 jaar)
Baby's (0 t/m 1 jaar)